Hotel Palace Bellevue, Opatija

4
Hotel Palace Bellevue, Opatija 1
Hotel Palace Bellevue, Opatija 2
Hotel Palace Bellevue, Opatija 3
Hotel Palace Bellevue, Opatija 4
Projekt: Hotel Palace Bellevue, Opatija
Lokacija: Opatija, Hrvatska
Razdoblje: 2015 - 2016
Opis posla: stručni i obračunski nadzor, poslovi koordinatora II, vođenje projekta 
Investitor: Liburnia Riviera Hoteli d.d.
Hotel Palace Bellevue ima 195 smještajnih jedinica (hotel Palace 111, hotel Bellevue 84 smještajnih jedinica) u stilu neobaroka i secesije i jedan je od najstarijih hotela grada Opatije. Kvaliteta usluge hotela podiže se 2016.godine projektom uređenja hotela.

Interkonzalting d.o.o. odgovoran je za stručni i obračunski nadzor nad izvođenjem radova na uređenju hotela Palace Bellevue, Opatija, za vođenje projekta i poslove koordinatora II.
 

PREUREĐENJE ZGRADE HOTELA PALACE

U suterenu hotela Palace je izvedeno preuređenje prostora za zaposlene; muške i ženske garderobe sa sanitarijama i obnova postojećeg podzemnog hodnika između Hotela Palace i Hotela Bellevue. Dio prizemlja - hotelske sale na sjevernom pročelju preuređene su u prostor kongresa. Prostor wellnessa je obnovljen na način da je izvedena reprezentativnija recepcija, u produžetku su garderobe. Prostorija za fitness je smještena u prostorima dosadašnjih sanitarija radi mogućnosti korištenja prirodne ventilacije. Na katovima (1.- 4. kata)  uklonjen je  po jedan pregradni zid u prostoru uglovne smještajne jedinice s pogledom na more. Uklanjanjem pregradnog zida zadovoljene se potrebne površine za apartman u hotelu s 4*.

 

PREUREĐENJE ZGRADE HOTELA BELLEVUE

Na 1., 2., 3., 4. i 5. katu hotela izvedeno je uklanjanje dijela nenosivih pregradnih zidova između smještajnih jedinica radi nove organizacije prostora koja bi zadovoljila kriterije za hotel s 4 *. U hotelu Bellevue ostvarene su 84 smještajne jedinice koje svojom površinom zadovoljavaju kriterije za hotel s 4*. Izvedena je obnova svih pročelja Hotela Bellevue u skladu s konzervatorskim smjernicama. Sve profilacije  i ukrasi su očuvani i precizno obrađeni.
Povratak na popis referenci