Matrix Office Park- zgrada C

8
Matrix Office Park- zgrada C 1
Matrix Office Park- zgrada C 2
Matrix Office Park- zgrada C 3
Matrix Office Park- zgrada C 4
Matrix Office Park- zgrada C 5
Matrix Office Park- zgrada C 6
Matrix Office Park- zgrada C 7
Matrix Office Park- zgrada C 8

Projekt: Matrix Office Park- zgrada C

Lokacija: Zagreb, Hrvatska

Razdoblje: 2022. -

Opis posla: projektiranje, stručni nadzor, vođenje projekta i troškova

Investitor: GTC SEVEN GARDENS d.o.o.

Na raskrižju Slavonske avenije, Heinzelove ulice i Radničke ceste, nalazi se Matrix Office Park. Atraktivan i funkcionalan energetsko učinkovit dizajn te suvremeni prostori sa odličnom prometnom infrastrukturom zadovoljavaju zahtjeve novije generacije tvrtki, poduzetnika, klijenata i zaposlenika.

Matrix Office Park zgrada C prvoklasna je i DGNB certificirana poslovna zgrada s dva parkirna nivoa ispod zemlje ukupne površine približno 10.341 mGLA i 20.439 m 2 GBA. Zgrada se sastoji od podzemne garaže u 2 etaže, prizemlja mješovite (trgovačke) namjene s ulaznim lobby-jem te pratećim sadržajima, 6 katova uredske namjene, ravnog neprohodnog krova na kojem su predviđeni fotonaponski paneli i trga na krovu podzemne garaže.

Objekt Matrix C je pilot projekt  za dobivanje međunarodnog certifikata DGNB te je u potpunosti prilagođen zahtjevima i kriterijima istog. DGNB certifikacijski sustav jedini je u skladu s EU regulativama i normama zbog čega se Hrvatski savjet za zelenu gradnju usredotočuje na promociju upravo ovog certifikata. Sustav je u međuvremenu postao mjerilo održivosti na globalnoj razini i pokazao se najnaprednijim zbog sveobuhvatnog pristupa vrednovanju zgrada i urbanih područja. To je jedini certifikat koji jednaku važnost daje ekonomskom i ekološkom aspektu održivih zgrada.

Nova građevina koncipirana je kao višekatnica, visine 2Po+Pr+6 tlocrtnog oblika slova 'H'. Tlocrt nadzemnog dijela objekta riješen je unutar linija koje zatvaraju površinu od 42,90mx47,10m.

Na čestici je osigurano 255 parkirnih mjesta što zadovoljava potrebe predmetne građevine.

Interkonzalting d.o.o. odgovoran je za projektiranje, stručni nadzor te vođenje projekta i troškova.
Povratak na popis referenci